FAQ/ Veelgestelde vragen

Wat houdt de UWV-SVB Hackathon in?

Tijdens deze hackathon wordt in teams 30 uur lang gewerkt aan concrete, innovatieve oplossingen voor knelpunten binnen de digitale dienstverlening. Op deze manier stimuleren UWV en SVB innovatie. De Hackathon draagt niet alleen bij aan oplossingen voor UWV en SVB, maar biedt ook jou als deelnemer een waardevolle ervaring. Zo heb je wellicht kennis gemaakt met potentiele werkgevers, is er de mogelijkheid tot het volgen van workshops en wie weet mag je met jouw team één van de mooie prijzen in ontvangst nemen!

Welke vraag gaat beantwoord worden?

De vraag die centraal staat tijdens de Hackathon is: Welke digitale diensten of producten voor klanten zou je willen toevoegen aan de dienstverlening van UWV en/of SVB? Deze vraag wordt beantwoord aan de hand van concrete klantcases. De jury beoordeelt onder andere in hoeverre het antwoord op deze vraag terugkomt in de gepresenteerde prototypes.

Wat leveren de teams aan het einde van het weekend op?

Aan het eind van het weekend leveren de verschillende teams werkende prototypes op voor de use case. Deze prototypes worden ook gepresenteerd aan de jury. 

Wat moet ik zelf meenemen of wat stelt de organisatie beschikbaar?

Neem zelf je hardware apparatuur mee, dat wil zeggen devices waar je graag op werkt. Wij zorgen voor software, het netwerk, data en de overige voorzieningen voor een plezierig verblijf.

Ik heb een vraag voor de organisatie. Hoe kan ik deze stellen?

Je kunt je vraag stellen via het contactformulier op deze website.

Wanneer en waar is de UWV en SVB Hackathon?

Zaterdag 28 en zondag 29 oktober
Strijp-S in Eindhoven – op het voormalig bedrijventerrein van Philips

Waar moet ik aan voldoen om mee te doen?

Wij zijn op zoek naar (beginnende) designers en developers met frisse en innovatieve ideeën die maatschappelijk betrokken willen zijn. Op basis van jouw inschrijving beoordelen we eerst of je mee kunt doen aan de Hackathon.

Wat kan ik winnen?

Het team met de beste oplossing wint een geldbedrag van € 2.500. Verder krijg je de gelegenheid om de oplossing te implementeren binnen UWV en SVB. De tweede en derde prijs worden binnenkort bekend gemaakt.

Hoe lang duurt de Hackathon?

Start zaterdag 28 oktober om 09:00 uur.
Afsluiting zondag 29 oktober om 15:00 uur.

Is er eten en drinken geregeld?

Eten en drinken is geregeld. Hier kun je als deelnemer de gehele dag gebruik van maken.

Ik heb weinig tot geen programmeerkennis, kan ik mee doen met de hackathon?

Hoewel (basis)kennis van ICT/programmeren gewenst is, kun je tijdens het evenement gebruikmaken van de kennis van onze eigen designers, webontwikkelaars en andere deskundigen. Zij zijn medewerkers van UWV en de SVB die jullie tijdens de hackathon helpen bij het uitwerken van jullie oplossing.

Meld je nu aan voor de UWV & SVB Hackathon