Eerdere Edities

Bekijk hier de eerdere edities van de UWV SVB Hackathon.

 • 2018

  Editie 3

  Op 27 en 28 oktober vond de derde editie van de UWV SVB Hackathon plaats. Het werd toen gehouden in Strijp-S bij Seats2meet, net als dit jaar.

  Het was een gezellig weekend, waarin ook erg hard gewerkt is aan digitale innovaties voor een betere dienstverlening.

  Aan het eind van het weekend ontvingen de winnaars vol blijdschap en trots hun prijzen.

  En natuurlijk is er ook een vlog gemaakt van het event. Bekijk die hieronder:

 • 2017

  Editie 2

  Met het succes van de eerste editie nog vers in het geheugen, werd opnieuw een gezamenlijke UWV SVB Hackathon georganiseerd. Ook dit maal vond het plaats in het laatste weekend van oktober, op 28 en 29 oktober om precies te zijn.

  Zes teams ontwikkelden creatieve en innovatieve oplossingen om de digitale dienstverlening van de SVB en het UWV te verbeteren. De winnaars ontwikkelden het alternatieve digitale Levensbewijs. Door gezichtsherkenning en spraakherkenning kan iemand aantonen dat hij of zij nog in leven is, zonder formulieren in te vullen en zonder tussenkomst van instanties of zusterorganen uit het buitenland.

  Deze editie is ook een vlog gemaakt tijdens de Hackathon. Bekijk de video hieronder:

 • 2016

  Editie 1

  In 2016 vond de eerste editie van de UWV SVB Hackathon plaats. Vijf teams – bestaande uit professionals en studenten – ontwikkelden creatieve en innovatieve oplossingen ter verbetering van de digitale dienstverlening.

  De winnaars ontwikkelden een Chatbot voor Facebook-messenger voor  de Facebook-pagina van het UWV. Dat is een applicatie waar klanten digitaal een vraag kunnen stellen die vervolgens automatisch wordt beantwoord.

  Het bleek een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Dat hebben we dan ook gedaan!

  Van deze eerste editie is een aftermovie gemaakt. Bekijk die hieronder: